Article Αι ασθένειαι της κρεωφαγίας

ID7090
ΤίτλοςΑι ασθένειαι της κρεωφαγίας
Υπότιτλος/οι
ΈκδοσηΒοσπορίς
ΠρωτότυποΝαι
ΜεταφρασμένοΌχι
Τίτλος πρωτότυπου (για μεταφρασμένο)
Γλώσσα πρωτότυπουEλληνική
Συγγραφέας πρωτότυπου (για μεταφρασμένο)
Σχόλια

Ανυπόγραφο

Στοιχεία βιβλιογραφικής αναφοράς

Έτος Ζ, τχ. 16 (Ιανουάριος 1906), σ. 188

Περίληψη

Το άρθρο αναφέρει ότι οι παλιές ιατρικές αντιλήψεις ανατρέπονται, καθώς ενώ για πολλά χρόνια το κρέας και ο ζωμός θεωρούνταν ευεργετικές και θρεπτικές τροφές, τώρα η επιστήμη τα θεωρεί επικίνδυνα. Υποστηρίζεται ότι η υπερβολική κατανάλωση κρέατος προκαλεί πολλές ασθένειες, όπως καρκίνο, αρθρίτιδα, νεφρίτιδα και αποστήματα, επειδή ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων στο σώμα. Ένας Άγγλος γιατρός παρομοιάζει μάλιστα το κρέας με αργό δηλητήριο, προειδοποιώντας όσους τρώνε συχνά μεγάλα και πλούσια γεύματα, ιδιαίτερα με βόειο κρέας, που θεωρείται το πιο βλαβερό.

Showing 1-1 of 1 item.

Κατηγορία Αι ασθένειαι της κρεωφαγίας

#Κατηγορίες
121 Ιατρικά θέματα (Επιστημονικά Θέματα)
Showing 1-2 of 2 items.

Συγγραφείς Αι ασθένειαι της κρεωφαγίας

#Συγγραφέας
1Πρεβεζιώτου-Ταβανιώτου, Κορνηλία
2Ταβανιώτης, Εμμανουήλ Τ.

© Γ.Α. 2025